Els nostres pessebristes (18)

Els Amics del Pessebre tenim la joia de presentar-vos noves cares: en Reynaldo s’hi ha incorporat amb molta il·lusió, aquí el podreu conèixer una mica…

Reynaldo Reyes

Nom i cognoms:    Reynaldo Reyes Vivó

Lloc i any de naixement: Caracas (Veneçuela). 24-08-1957

 

Des de quan fas pessebres? Des que soc pare, i el fill gran té 28 anyets, així que fa un grapat d’anys.

Per què fas pessebres? És una tradició que m’agrada viure, fa caliu i a més és una manera de viure l’espiritualitat que fa participar tota la família.

Com et vas fer pessebrista? Al visitar l’exposició que fa Amics del Pessebre a Badalona em va enganxar la seva dimensió quotidiana. Veure escenes de l’evangeli en un entorn com ara l’estació de tren o enmig de la natura, l’arquitectura o els pobles del país. Val a dir que sempre m’ha interessat l’art com a vehicle d’expressió. Els meus dos fills són artistes, la petita és pintora i el gran dissenyador, així que volia seguir els seus passos. També penso que la dimensió relacional, la bona acollida i el bon ambient al taller m’han animat a perseverar malgrat la meva inexperiència.

Qui han estat els teus mestres? Puc dir que aprenc de tots els companys. El que m’ha orientat de bon començament ha estat en Josep Lluís García. També els bons consells d’en Joan Giró en moments de dubte.

Amb quins materials treballes? El porexpan, el guix, la fusta. Per a mi tots són interessants ja que estic començant.

Quina tècnica domines millor? La paciència.

Quin criteri segueixes a l’hora de triar el tema dels teus pessebres? Que tingui algun vincle amb la realitat social del país. Que comuniqui alguna cosa que faci present el missatge de l’evangeli.

Dels pessebres que has fet quins són els tres dels quals et sents més satisfet i per què? Tot just estic fent el primer

Com veus el futur del pessebrisme? Depèn de nosaltres. De la difusió que en puguem fer. Del fet que impacti el missatge de cada proposta.

A part del pessebrisme, quines altres aficions tens? Faig classes d’alfabetització. Gaudeixo molt d’un petit hortet que tenim a Vilanova i la Geltrú. Jugo al ping-pong. Sortides a la natura (el meu gos hi gaudeix com un animal!). Ballo swing amb la meva dona un cop per setmana. Participo en grups d’aprofundiment de l’evangeli. Tot el que tingui a veure amb la psicologia.

Quin missatge adreçaries als joves perquè s’animin a fer pessebres? Doncs això que us deia és una manera d’expressar, de crear, de comunicar-se. I que no s’arronsin, tots tenim mancances i també possibilitats.

Publicat per amicspessebrebdn

Els Amics del Pessebre de Badalona som una entitat sense ànim de lucre, federats de la Federació de Pessebristes de Catalunya. Treballem tot l'any per poder oferir als badalonins l'exposició de diorames durant les festes de Nadal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s